Teamontwikkeling

Teams zijn het geheime wapen van de organisatie

Wij helpen teams (en daarmee de organisatie) op een energieke manier sneller doelen halen en inspelen op veranderingen vanuit uitlijning, overzicht en draagvlak. Om meer proactief te worden binnen de kaders van de organisatie. Samen met klanten kijken we hoe we wetenschappelijk inzicht praktisch kunnen maken. Zo is bijvoorbeeld dit prototype van de ‘Team Thermometer’ tot stand gekomen. Deze eerste versie helpt teams al om van ‘repareren achteraf’ naar ‘pro-actief voorkomen’ op te schuiven. En in deze ‘Team Toolbox’ komen steeds meer praktische gereedschappen om een zogenaamd ‘High Performance Team’ te worden. Wil je ze testen? In ruil krijg je gratis toegang.

Wil je deze poster in hoge resolutie?

Hoe krijg je je team een stap verder in niet harder maar slimmer werken? Hoe wordt je team een “High Performance Team“? Wat zijn de doelen voor dit jaar? Hoe ga je die realiseren en monitoren terwijl het team met meer plezier en minder stress werkt? En hoe kun je dit optrekken van één of meerdere teams naar de hele organisatie? Hoe kun je zo slim mogelijk een interactief dashboard inzetten binnen het team?

De uitdaging is om samen met het team tot een goede aanpak te komen. Zorg dat de motivatie van het team is uitgelijnd, zowel persoonlijk als van het team. Maak inzichtelijk welke waarde het team toevoegt aan de organisatie en hoe je deze waarde kan vergroten. Blijf continu verbeteren door te reflecteren en leren.

Wij helpen daarbij door de gezamenlijke teamreis te faciliteren. We kunnen deze reis door onze ervaringen van andere trajecten van teamontwikkeling inzetten zonder draagkracht te verliezen. We hebben een aantal methoden ontwikkeld om een goede diagnose te stellen en een vliegende start te kunnen maken met teamontwikkeling.

Vuistregel: Als een derde van alle teams het heel goed doet en een voorbeeld wil zijn zal de hele organisatie flinke stappen voorwaarts gaan maken.


 

Een goede start voor teamontwikkeling

Hoe goed is je (management-)team uitgelijnd? Durft iedereen te zeggen wat zij of hij wil? Wat is ieders toegevoegde waarde en wat is die van het team voor de (interne) klant? Wat zijn dan de belangrijkste doelen/ projecten? En de valkuilen? Geen makkelijke vragen. Alle antwoorden zijn waardevol. Verschillende inzichten en motivaties geven juist een rijker beeld. Hoe kom je dan tot een team-aanpak en planning met draagvlak? Liefst een aanpak ik die herhaalbaar is richting andere teams (de hele organisatie).

Onze methoden

Een goede start is beginnen met ‘Storymappen’. Bijvoorbeeld met het overkoepelende team zoals het management team. Maar ook een training ‘op maat’ kan een uitstekende laagdrempelige manier zijn om een start te maken met de ’team-reis’. Via diverse innovatie aanpakken die tijd en geld schelen, kunnen we je helpen je te helpen bij je initiële vraag of uitdaging.

Om een gedegen start te maken met het ontwikkelen van teams of veranderingen is het belangrijk dat elke ‘sleutel figuur’, input levert en er een gedegen gezamenlijk beeld ontstaat van wat er speelt. Dan kan makkelijker bepaald worden wat de opties zijn en hoe je deze kan omzetten naar een routekaart of roadmap. We hebben samen met klanten de verschillende methoden en technieken getest en verder ontwikkeld. Deze zijn voor nieuwe klanten beschikbaar gemaakt. Zo blijven we leren en verbeteren. Interessant is dat deze vaak ook toepasbaar zijn in (grootschalige) verandertrajecten. Dat zit hem voornamelijk in het meenemen van de ‘onderstroom’.

Meer weten over teamontwikkeling?

Neem gerust contact met ons op.

 

Back to Top