Interactieve Dashboards

Als de oorlog uitbreekt, kan het plan het raam uit (Gen. Eisenhower)

Altijd de laatste informatie in interactieve dynamische dashboards

Begin een veranderproces met een pauze om goed na te denken. Is onze visie nog actueel? Is de missie nog te operationaliseren?

Als het team weer geïnspireerd is na een teamontwikkeltraject en (nieuwe) doelen met draagvlak zijn bepaald, dan is er ook automatisch een ontwerp voor een dashboard. We zetten samen met sleutelfiguren het ontwerp om in een interactief dashboard.

We bepalen interactief de gewenste gezichtspunten. Informatie verandert continu. Een dashboard moet visueel aantrekkelijk en eenvoudig te updaten zijn, anders raakt het in onbruik. Gebruikers doen dit makkelijk zelf door slimme unieke technologie te gebruiken en daardoor makkelijk visueel te structureren, nieuwe invalshoeken toe te voegen en daarmee overzicht en inzicht te creëren.
Dashboards zijn er op individueel gebruik zoals voor project- of programma managers maar ook voor teams en zelfs de hele organisatie. Zoals bijvoorbeeld het ‘Big Board’ van ex-Minister President Balkenende.


Bekijk en ontdek het interactief voorbeeld (fictief) van een dashboard gegenereerd vanuit Mindmanager. Welke voetbalclubs hebben wat extra ondersteuning nodig?
Het is belangrijk een plan te maken. Niet alleen om de toekomst te visualiseren en de stappen naar een gewenste positie daarin maar ook om de neuzen te richten en iedereen te horen. Echter iedere organisatie en elk team heeft te maken met een ‘moving target’. Monitoring is cruciaal. Dat moet steeds sneller en nauwkeuriger. Daarom willen (team)manager zelf hun dashboard kunnen maken, bijhouden en monitoren. Niet hoeven wachten op de BI specialist of staforganisatie. Gewoon zelf nadat elke key stakeholder heeft aangegeven wat voor hem/haar van belang is. Dan pas kan je een goed ontwerp maken en implementeren. Bijvoorbeeld met MindManager. 

Meer weten over interactieve dashboards?

Neem gerust contact met ons op.

Bel: 070 707 1355
Stuur een bericht


Back to Top