Samenhang tussen leerpunten in beeld

Binnen World of Minds hebben wij de gewoonte ontwikkeld om onze leerpunten m.b.t. het stellen en halen van dagdoelen te delen tijdens het ‘Begin van de Dag’ (dagstart) overleg. Uit een leerpunt wordt dan duidelijk waarom een dagdoel niet is gehaald (of wat je hebt geleerd als het juist wel is behaald). In de loop van de tijd wordt dan ook duidelijk waar de belangrijkste knelpunten zitten als het gaat om het halen van dagdoelen. Bijvoorbeeld in de omgang met de agenda daarover hebben wij 24 leerpunten geformuleerd!

Vervolgens hebben wij gekeken of we een aantal categorieën konden onderscheiden in alle leerpunten om meer zicht te krijgen op de valkuilen die we het meest tegenkomen. Ook hebben we gekeken naar mogelijke oplossingselementen om deze valkuilen te omzeilen, zoals het creëren van buffers in de agenda. 

De vraag rees echter hoe deze leerpunten/valkuilen en mogelijke oplossingselementen met elkaar samenhangen en wat de belangrijke zaken zijn om op orde te hebben om slimmer te kunnen werken, niet harder! De visualisatie hieronder geeft een beeld van de samenhang tussen de opgedane ervaringen. Herkenbaar? Of mis je belangrijke leerpunten uit jouw eigen werk? Wij horen het graag!

Bekijk het model hieronder (klik om te vergroten).

Posted on 18 mei 2022 in Ervaringen

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top