Bijeenkomst; de filosofie en aanpak achter De Lerende Organisatie


>>Read this page in English

Hoe kun je als team of zelfs met je hele organisatie continu waarde blijven leveren in een sterk veranderende omgeving? Meer doen in minder tijd met minder mensen en kosten op een stimulerende manier? Sneller tot nieuwe diensten en producten komen? Dat kan door het invoeren van het concept van de Lerende Organisatie. Door samen met anderen hierover nadenken zijn we al tot mooie inzichten gekomen en hebben we zelfs een ‘gespreks-tool’ kunnen ontwikkelen.

De huidige ontwikkelingen en veranderingen in onze omgeving (VUCA) vragen bij de interne vertaling naar acties om een meer integrale manier van denken en handelen.

Samen met klanten en experts zijn wij daarom bezig met het ontwikkelen van een praktische aanpak hiervoor. We willen deze aanpak met jou delen en samen verrijken. We willen graag je feedback op onze filosofie achter het concept van de lerende organisatie en feedback op onze aanpak, met onder andere een methodiek dat als doel heeft verhalen op grote schaal bij mensen op te halen, automatisch te visualiseren en door middel van tagging en filtering de duiding en het komen tot een roadmap te faciliteren.

Wat levert dit voor je op?

 • Een diagnose aanpak om het lerend, adaptief en innovatief vermogen van je team of organisatie in te schatten en hierover met elkaar in gesprek te gaan.
 • Kennis over hoe systeemdenken en een stappenplan hierbij kunnen helpen en welke ervaring en ideeën andere organisaties hebben.
 • Inzicht in technieken zoals Live- en Storymappen en Dashboarding, die je kunt inzetten om het veranderproces in jouw team of organisatie te realiseren.
 • Mogelijkheid om aan te sluiten bij een netwerk van mensen die actief bezig zijn met dit onderwerp en elkaar willen helpen.
 • Optionele deelname aan een praktische pilot om zelf ervaring op te doen en instrumenten en de aanpak op maat te maken (om vervolgens zelf te gaan gebruiken)

 

We organiseren regelmatig een informele ‘brain-pick’ sessie om onze aanpak/ ideeën toe te lichten en ideeën te verzamelen, verrijken en te verdelen onder de deel-gevers, met betrekking tot:

~ het vergroten van het lerend en innovatief vermogen van teams/ de organisatie ~ 

 

Tijdens de sessie zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Kennismaking en je netwerk vergroten.
 • VUCA, systeemdenken en de relatie met het vergroten van het lerend, adaptief en innovatief vermogen van je team en / of je organisatie
 • Interactieve sessie waarin alle deelnemers hun ervaringen delen over de onderwerpen.
 • Uitleg over diagnose-instrumenten en hoe we deze samen verder kunnen verbeteren.
 • Bespreken wat de stappen en bijbehorende methoden en technieken kunnen zijn om tot een Lerende Organisatie te komen.

We organiseren dee bijeenkomsten regelmatig bij ons op kantoor in Den Haag, of online (14.00 uur tot 17.00 uur).

Kom je ook? Wordt je ook deel-gever? We hebben voor de fysieke sessies beperkt ruimte dus geef je snel op en je krijgt een bericht zodra we een nieuwe sessie hebben gepland. Dat kan via via het formulier hieronder. Daarna ontvang je de details van ons.

Tip: Nog beter werkt om dit ook aan collega’s in je team te vragen en met hen de verschillen in uitkomst te bespreken.

We hopen je te zien, te spreken en samen sterker te staan.

 

Schrijf je hieronder in:

  Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief van World of Minds


  Velden met een * zijn verplicht

  Back to Top