The World of Visual Facilitation

Een nieuw boek, geschreven door 50 co-auteurs van over de hele wereld waaronder World of Minds!

Versnel de ontwikkeling van de organisatie en teams door middel van ‘Visual Facilitation’. We hebben allemaal de uitdrukking gehoord, ‘een plaatje zegt meer dan duizend woorden’. Maar heb je wel eens gemerkt dat tijdens een vergadering of een gesprek een tekening, grafiek en/of, schema een rijkere dialoog, sterkere betrokkenheid, begrip en samenwerking kan stimuleren? Wel eens meegemaakt dat managers en/of deelnemers aan een veranderprocessen de neiging hebben complexiteit juist te vermijden (“niet dralen, we moeten verder”, “laten we dit even plat slaan”)? In dit boek wordt het duidelijk waarom ‘visuals’ zoals mindmaps, concept maps en visgraat diagrammen helpen de complexiteit beter te begrijpen. Door het kiezen van de juiste visuals en deze samen stap voor stap op te bouwen wordt niet alleen het grote plaatje en de details duidelijk maar voelen deelnemers zich gehoord waardoor zij ook eerder bereid zijn actief mee te doen in het vervolg (van het veranderproces). 

 

The World of Visual Facilitation presenteert nieuwe benaderingen en verhalen van deskundige visuele facilitatoren over de hele wereld. Co-auteurs delen hun eigen ervaringen, laten je zien wat visuele facilitatie is en illustreren de vele toepassingen ervan in vergaderingen, strategische planningen, veranderprocessen, in teamontwikkeling, coaching, training en andere aspecten van het werk. Of je nu zelf een visuele facilitator bent, er een wilt inhuren of een aantal van de methoden zelf met je team wilt proberen, in de hoofdstukken wordt duidelijk uitgelegd hoe je de ideeën van de co-auteurs kunt implementeren. Zo kan iedere lezer baat hebben bij  visueel (slimmer) werken.

De verhalen in dit boek gaan dieper dan het beschrijven van de visuals en hoe je ze kunt toepassen. Doorgewinterde beoefenaars onderzoeken hoe ze beter kunnen luisteren, hoe ze het verhaal in een bijeenkomst kunnen vastleggen en visualiseren, hoe ze een diepere dialoog kunnen aanmoedigen en ondersteunen, welke beeldtaal te gebruiken, hoe ze sterke en veerkrachtige teams kunnen bouwen … allemaal door de kracht van (soms eenvoudige) visuals en bekwame facilitatie.

Het hoofdstuk dat wij hebben geschreven is “Live Digital Mapping”. Dit gaat over hoe je live digitale plaat maakt van een gesprek of bijeenkomst. Dit noemen we ook wel Livemappen. In het hoofdstuk wordt uitgelegd hoe en wanneer je het kunt toepassen en wat de toegevoegde waarde hiervan is.

Ook hebben we een samen met Tim Hammons (co-editor van het boek) een hoofdstuk geschreven over verschillende vormen van visualisaties, wanneer je welke kunt toepassen en hoe deze (kunnen) samenhangen.

 

Meer informatie over het boek: https://theworldofvisualfacilitation.com/

Wil je meer weten over het boek of live digital mapping? Neem contact met ons op.

 

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze en andere ontwikkelingen van World of Minds? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

Posted on 21 maart 2020 in Geen categorie

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top