Nieuwe samenwerking: Paul Peters

De fijne mensen van World of Minds hebben me, als samenwerkingspartner, gevraagd voor een introductie. Een hele eer, gezien de bijzondere manier van werken bij World of Minds, waarbij onvermoed simpele visualisatiemethodes zoals mindmapping worden benut vanuit een gedegen kennis van organisatiekunde, veranderingsmanagement en de inwendige mens. Om met dat laatste aspect te beginnen, als antwoord op de aloude vraag “Wat wil je later worden?” ben ik eind jaren negentig in de ICT-dienstverlening gaan werken om uiteindelijk uit pure leergier tot een manus-van-alles door te groeien.

Met meer dan dertig jaar werkervaring waarvan bijna vijfentwintig jaar hands-on in de ICT ben ik thuis zowel op de werkvloer als wel in de bestuurskamer. Brede “delivery” ervaring met multinationals in de financiële sector, supermarktketens, gezondheidszorg, telecommunicatie, automobielbranche, stukproductie, nutsbedrijven en handelsbeurzen. Naast talloze presales heb ik meegewerkt aan meer dan tachtig projecten, waarvan er ruwweg zestig te maken hadden met integratietechnologieën. Werkterrein verspreid over een twintigtal landen, voornamelijk binnen de EU. Naargelang de gelegenheid omvatten de werkzaamheden meestal zakelijke analyse, modellering en program management òf zijn meer gericht op het oplossen van technische problemen.

Bij circa vijftien projecten heb ik de “lead architect” rol vervuld, leidend in zowel design, coaching en projectleiding. Het zwaartepunt van m’n expertise ligt bij strategische en operationele consultancy diensten op het gebied van meergelaagde integratie, groupware en identity management, de gerelateerde technologieën, architecturale raamwerken en lange termijn trends en ontwikkelingen. Om het backoffice van een gefragmenteerde collectie toepassingen tot een soepel werkend geheel samen te voegen.

Find something you love to do and you’ll never have to work a day in your life
Na het opzetten van een pan-Europees expert netwerk rond de software tools van Sun Microsystems zijn sinds 2009 m’n activiteiten zich gaan richten op ondernemerschap. Naast de incidentele interim opdracht binnen mijn gebruikelijke werkveld, ben ik steeds meer bezig met

 • ideevorming,
 • design,
 • strategisch en tactisch advies rond digitale transformatie,
 • kunstmatige intelligentie,
 • cyber-physical systems,
 • verduurzaming en van alles en nog wat dat tot een betere wereld mag leiden.

De laatste jaren ben ik steeds meer bezig met een aantal plannen die zich richten op duurzaam gebruik van innovatieve technologie voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Deze ontwerpen passen als een blokkendoos in elkaar, waardoor hergebruik van de basiselementen als snelstarter kan dienen voor de volgende fase, zodat ik, zodra de huidige initiatieven stabiel op gang zijn, ik de komende jaren verder kan als “serial entrepreneur”.

Naast de massa-personalisatie en de-commodificatie van werving en selectie, betreft dat onder andere

 • een real-time productlabel/keurmerk voor ethische footprint voor de bewuste koper,
 • donatie-tweets die automatisch een investeringsportefeuille opbouwen voor goede doelen en de werkzaamheden inkoopt als “positieve reclame”,
 • een informatie-uitwisseling infrastructuur voor kleinschalige FabLab werkplaatsen zoals Repaircafés om ambachtelijke ondernemingen hi-tech mogelijkheden en makkelijke samenwerking te verschaffen,
 • een handheld 3D printer die een combinatie van cellulose en carbonisatie gebruikt om papieren, houten of katoenen objecten te maken met de mogelijkheden van programmeerbare kunstplanten (zoals “slim” wc-papier voor krottenwijken dat ontlasting filtert en in biomassa omzet),
 • een besturingssysteem voor “slimme” infrastructuren (zoals een smart grid)
 • en het vervangen van landbouwgif door slim gebruik van lasers.

Zoals de spreuk gaat; ‘Find something you love to do and you’ll never have to work a day in your life’. Mijn grootste fascinatie betreft de wrijving tussen fantasie en werkelijkheid, en vooral waar deze twee overlappen. Het is de kans om op het randje van ons voorstellingsvermogen te werken, van systemen, technologie, hoe mensen denken en beslissen, tot het ontwerpen van bedrijfsbrede oplossingen, en om dit toe passen als het nuttig, nodig, en liefst ook leuk, is, dat ik er plezier in blijf houden.

Meer weten over Paul Peters of onze gezamenlijke projecten? Neem contact met ons op!

 

 

Posted on 19 mei 2022 in Samenwerking

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top